Strona 1 z 1

Wędzone Jalapeno/Chipotle

PostNapisane: 9 lis 2014, o 20:40
przez xlukaszox
Jako chilihead nie może obejść się w mojej kuchni bez wędzonego Jalapeno zwanym Chipotle, kto dopiero zaczyna z ostrym to ma możliwość w umieszczonym na dole linku dowiedzieć się trochę więcej informacji o Jalapeno
http://chilihead.pl/viewtopic.php?f=57&t=632

Oczywiście nadaję się jako puder w tym celu używamy do mielenia młynka elektrycznego lub ręcznego ;)
Obrazek
Obrazek
Co do porcji przygotowanych do mielenia najlepiej je wcześniej wysuszyć np. w piekarniku, suszarce do grzybów na kruche kawałki ponieważ w przechowywanych pojemnikach nie będą się sklejać w jedną bryłę tylko nadal będzie to krucha sucha konsystencja :)
Obrazek
Drugim sposobem przechowywania jest przechowywanie Chipotle w kawałkach co ma też swoje plusy a mianowicie pozostaje w nich aromat, smak i to co najlepsze w wędzonych papryczkach
Obrazek

Re: Wędzone Jalapeno/Chipotle

PostNapisane: 12 lis 2014, o 21:16
przez wlodizw
Tego nie wędziła stara meksykanka więc odpada :P

Re: Wędzone Jalapeno/Chipotle

PostNapisane: 16 lis 2014, o 18:32
przez Sargento Garcia
Nie skreślaj tych wędzonych chipotle tak szybko, może jak xlukaszox był mały to był starą meksykanką?