Mam problem-zagadkę. Robię sobie sos z dodatkiem butlah brown. Daję może pół papryczki, może nawet mniej. Cienko smaruję i sos lekko mnie piecze. Mam wrażenie że ma poziom jalapów. Mam po nim lekką zgagę i taki ucisk jakby kamienie w żołądku. Ogólnie ciężkie do zidentyfikowania uczucie, ale nieprzyjemne. Trwa to pół dnia nawet dłużej.
W niedzielę zrobiliśmy sobie z moją żoną pizzę. Na swoją połowę dałem równą warstwę habanero white. Łzy, gile, pot i wzdychania. Paliło godnie ale brzuch ok. Wczoraj zrobiłem sobie z tym moim sosikiem w pracy i znowu zgaga i ucisk w żołądku.
Konia z rzędem temu co mi wyjaśni co jest przyczyną i jak to rozwiązać żeby takiego uczucia nie było. Sos jest naprawdę słaby, składniki świeże dobrej jakości. Pytam bo mam trochę słoików z tymi paprykami na zimę.