Potwierdzam, czuć posmaki mulato, bardzo lekko chipotle i śladowo habanero. I tylko jak piwo nabierze preferowanej temp. do spożycia, tj. 15 st.
Jak nalałem do pokalu przy 8 st. - smak dobrego RISa, ale aromaty papryk wyczuwalne TYLKO w wyższych temperaturach! (ostrości nie czułem - ale to może próg wyczuwalności mam przesunięty deczko).
099.JPG
100.JPG
Podsumowując - aromaty fajnie uzupełniają ten styl piwa, choć osobiście preferuję RIS-a w temp. 8-10st.
101.JPG
Piwko dostałem gratis od Karola Kowalskiego z browaru OLIMP, jak na CPN-ie gdzieś między Toruniem i Sierpcem kupowałem IIPA (które szczerze polecam) z tegoż browaru
na tym CPN-nie była cała gablota browaru OLIMP.
W moim piwie piana nie była biała i wychodziła drobnymi bąbelkami - tak wiecie, jak w typowym Stout-cie.
PS.
Jak widać na fotkach Szymona i moich- to samo piwko ma różny skład w zależności od partii
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.