Witam.
Pił ktoś może jakieś piwka z regionalnego Mazurskiego browaru Kormoran?
Jest tych piwek trochę:
-Porter Warmiński eks.21%wag.,alk.9%obj. Porter bałtycki, niefiltrowany
-Warnijskie eks.12,5%wag.,alk.5,1%obj. Piwo jasne wielozbożowe, niefiltrowane
-Orkiszowe eks.12,5%wag.,alk.5,1%obj. Piwo jasne orkiszowe, niefiltrowane
-Orkiszowe z miodem eks.14,5%wag.,alk.5,1%obj. Piwo jasne z naturalnym miodem, niefiltrowane
-Rześkie eks.11%wag.,alk.5,6%obj. Piwo jasne, niepasteryzowane
-Świeże eks.12,5%wag.,alk.6,6%obj. Piwo jasne, niepasteryzowane
-Warmiak eks.14,5%wag.,alk.6,5%obj. Piwo ciemne, niepasteryzowane
-Irish Beer eks.14,5%wag.,alk.6,5%obj. Piwo ciemne, mocne
-Wiśnia w Piwie eks.14,5%wag.,alk.5,2%obj. Piwo jasne z naturalnym sokiem wiśniowym
-Miodne eks.15,5%wag.,alk.5,7%obj. Piwo ciemne z naturalnym miodem
-Kormoran eks.12,5%wag.,alk.4,9%obj. Piwo jasne, mocno chmielone, pasteryzowane
-Kormoran Ciemny eks.12,5%wag.,alk.4,5%obj. Piwo ciemne, pasteryzowane
-Krzepkie eks.14,5%wag.,alk.7,4%obj. Piwo jasne, mocne, długo leżakowane
-Podpiwek Warmiński alk. do 0,5%obj. Napój słodowo-chmielowy
Ja piłem Orkiszowe, Rześkie, Świeże, Kormoran i Krzepkie. Wszystkie mi smakowały, najbardziej Kormoran bo jest z pięciu odmian chmielu i dlatego ma naprawdę mocno wyczuwalny chmielowy posmak. Lecz wszystkie, które miałem okazję spróbować były zaje....
Polecam