przez mih000 » 31 sty 2016, o 13:28
W obecnym stadium może je wykorzystać jedynie jako wypełniacz, ale to i tak z max 20% w stosunku do reszty bo więcej będzie sie zbijać w grudy i utrudniać dostęp powietrza i wody. Kiszonki z tego raczej nie zrobisz bo tam prawie nie ma weglowodanów.
Fusy z kawy są zayebiste, ale jak mają czas na przerobienie...ja u siebie zbieram wszystkie resztki jedzeniowe i kompostuje w domu. Tzn nie wszystko wewnatrz ;-) ale te najswiezsze są przerabiane w domu przez dzdzownice przez co nie ma smrodu, a jak juz sie przerobia to idą na balkon i tam dojrzewa do wysiewu, nastepnie w taka sieje najczesciej jakis przedplon typu fasola i dopiero po tym jest gotowe do sadzenia. Nie stosuje zadnych dodatkowych nawozow itp, a rosliny rosna, nawet jak sie pojawi pleśn na wierzchu z powodu zbyt duzej wilgoci to nie mialem sytuacji zeby siewki to odczuły. Ani razu.