Update po prawie miesiącu.
Co zrobiłem?Ze 170 papryczek większość już została zagospodarowana. 10 trzymam u siebie na balkonie. Około 45-50 wylądowało u rodziny. Około 20 czeka na moim balkonie na oddanie. 7 sztuk przyniosłem do pracy na parapet. Reszta już poszła do znajomych.
Te na balkonie trzymam w donicach produkcyjnych 7,5 lita. Lemon, Jalapeno Green i Red, Dragon są na powietrzu. Habanero: Orange, Mustard, White; Scotch Bonnet Yellow; Bhut Jolokia, Red Savina trzymane są w balkonowej szklarni.
Wczoraj około 30 sztuk wsadziłem do ziemi na działce. Bhut Jolokia, Scotch Bonnet Yellow, Habanero: Red, White, Orange, Mustard, 7 Pot Yellow, Red Savina poszły do szklarni 1,5x1,5. Boję się, że odstępy między krzakami są za małe (tylko 30 cm pomiędzy łodygami). Na powietrzu pozostały: Habanero Carribean Red (już nie chciałem upychać jeszcze więcej krzaków w szklarni), Cayenne Yellow, Jalapeno Green i Red, Dragon, Lemon, Serenade, Bishop Crown, Aji White.
Problemy z jakimi zacząłem się stykaćObecnie nic mnie szczególnie nie boli. SBY i H-White, które są na balkonie na wyższym piętrze mini szklarni (zdjęcie) poparzyły się tylko słońcem i wolno rosną.
Plany na przyszłośćPodlewać, doglądać.
Jak szklarnia mi się w tym roku zniszczy to w przyszłym kupię trochę większą (2x2).
Fotki20180519_184730.jpg
20180519_184717.jpg
20180519_190016.jpg
20180510_191716.jpg
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.