czarna perełka napisał(a):Nie wiedziałam czy się mrozi paprykę czy nie , ot tak w ciemno kilka torebek wylądowało dzisiaj w zamrażarce bo już nie było pomysłu co z nią zrobić ufff kamień z serca kiedy przeczytałam , że jednak można Cieszę się bardzo , że znalazłam to forum, skarbnicę wiedzy , młoda się tu nie źle podszkoli
Mr. Ed napisał(a):Pomysł, którego jeszcze nie przećwiczyłem, ale wart sprawdzenia:
1. Wrzucić pokrojone i wydrylowane papryki do miksera, dolać trochę wody.
2. Dokładnie zmiksować i usunąć pianę.
3. Wlać do foliowych woreczków na lód i zamrozić. Do napełniania woreczków może być konieczna szpryca jak do dekorowania tortów jeśli mieszanka będzie zbyt gęsta.
Teraz w miarę potrzeb będzie można oderwać jedną lub więcej kostek i użyć do gotowania. Czysty smak papryki bez żadnych dodatków. Na zgniłym Zachodzie można takie mrożone kostki zblendowanego chili, czosnku itp. kupić w supermarkecie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości