Makaron smażony
- Mięso + warzywa smaż na woku (w kolejności: czosnek, chili i imbir, potem mięso - jeśli robisz mięsne danie, następnie marchewka, cebula, papryka, potem pozostałe warzywa a pod koniec dodaj garam masalę albo 5 smaków i sos sojowy oraz jakiś inny - np. hoisin albo ostrygowy...)
- makaron sojowy przelej gorącą osoloną wodą
- rozgarnij warzywa na woku i wrzuć makaron podlewając jeszcze sosem sojowym albo rybnym (żeby wsiąkł w makaron - dla wzmocnienia smaku)
- jakby makaron za bardzo wysychał podlej rosołem albo wodą / a jak warzywa puszczą za dużo sosu i nie wsiąknie on w makaron - to pod koniec smażenia zagęść mąką.
- zamieszaj wszystko razem
- podawaj z surówką np. z kiszonej kapusty
(jak nie lubisz garam masali, to popróbuj z innymi przyprawami - np. kebab albo curry - ostatecznie możesz sam sobie zrobić odpowiadającą ci masalę)