Strona 1 z 1

zupa cygańska a la habanero

PostNapisane: 7 paź 2012, o 15:51
przez mivanbazmeg
DSCN1733.JPG
Przygotowanie:

Robimy wywar z mięsa ja użyłem porcji rosołowej bo adekwatna cena do jakości ;) ,dokładnie myjemy, zalewamy wodą i gotujemy bez przykrycia ,szumowinę zbieramy sitkiem.

DSCN1713.JPG


Po ugotowaniu wyjmujemy porcje, zbieramy pozostałe mięso i wrzucamy do zupy. Warzywa (ja użyłem co miałem to jest marchewka, pietruszka, ziemniaki można dodać jeszcze inne) myjemy i rozdrabniamy ( ja akurat pokroiłem marchewkę i pietruszkę na 8 części, ziemniaki w kostkę) wkładamy do gotującego się już wywaru listki laurowe, ziela angielski parę kostek rosołowych, czosnek. Potem wrzucamy po kolei warzywa w odpowiedniej kolejności zależnie od typu warzywa jak i rozdrobnienia żeby się zagotowały, przykrywamy przykrywką i gotujemy. Paprykę, cebulę jak i boczek smażymy na oleju.

DSCN1718.JPG

DSCN1732.JPG


Wlewamy do garnka papryki itp z patelni. Doprawiamy różnymi specyfikami, możemy dodać śmietany, wrzucamy pod koniec gotowania zielsko jakie mamy (pietruszkę, majeranek itp..) i jemy