Papryczki nadziewane serem w oleju
Napisane: 21 lip 2011, o 06:53
POtrzebne będzie :
Kilka sztuk mięsistych papryk (Ja użyłem Anahaim, ale mogą być: Papryka czereśniowa, Jalapeno, Cyklon)
- ser feta 200g
- twaróg-200g
- oliwa z oliwek (lub olej)
- kilka ząbków czosnku- sól
-oregano, majeranek, tymianek
Dajemy 2 ząbki czosnku obydwa sery, troszkę soli (ser feta jest sam w sobie słony), troszkę przypraw i wszystko ze sobą mieszamy na jednolitą konsystencje. Musimy starać się aby masa nie była za rzadka.
Gdy mam gotową masę wstawiamy do lodówki aby zrobiła się twardsza
W garnku gotujemy wodę z łyżeczką soli, a następnie wrzucamy papryki na jakieś 5 minut.
Papryki wyjmujemy, osuszamy odcinamy górną część z ogonkiem i usuwamy gniazda nasienne. Następnie uzupełniamy masą serową i wkładamy do słoika. Do słoika dodajemy czosnek i trochę mieszaniny ziół.
Następnie bierzemy oliwę i doprowadzamy ją mniej więcej do temperatury 90 stopni i zalewamy nią papryczki.
Za kilka dni papryczka jest gotowa do spożycia.
Smacznego
Kilka sztuk mięsistych papryk (Ja użyłem Anahaim, ale mogą być: Papryka czereśniowa, Jalapeno, Cyklon)
- ser feta 200g
- twaróg-200g
- oliwa z oliwek (lub olej)
- kilka ząbków czosnku- sól
-oregano, majeranek, tymianek
Dajemy 2 ząbki czosnku obydwa sery, troszkę soli (ser feta jest sam w sobie słony), troszkę przypraw i wszystko ze sobą mieszamy na jednolitą konsystencje. Musimy starać się aby masa nie była za rzadka.
Gdy mam gotową masę wstawiamy do lodówki aby zrobiła się twardsza
W garnku gotujemy wodę z łyżeczką soli, a następnie wrzucamy papryki na jakieś 5 minut.
Papryki wyjmujemy, osuszamy odcinamy górną część z ogonkiem i usuwamy gniazda nasienne. Następnie uzupełniamy masą serową i wkładamy do słoika. Do słoika dodajemy czosnek i trochę mieszaniny ziół.
Następnie bierzemy oliwę i doprowadzamy ją mniej więcej do temperatury 90 stopni i zalewamy nią papryczki.
Za kilka dni papryczka jest gotowa do spożycia.
Smacznego