Strona 2 z 9

Re: Papryczki nadziewane serem w oleju

PostNapisane: 22 lip 2011, o 14:36
przez Justysia
ktoś pamiętam na starym forum zamieściło info że będzie zamawiał papryki z indii- ciekawa jestem czy doszło to do skutku, szukał chętnych. Kto to był pamiętacie?

Re: Papryczki nadziewane serem w oleju

PostNapisane: 22 lip 2011, o 15:42
przez beerciik
burn_dat ;) ale to były bhut jolokie, sam zamówił a potem sprzedawał tylko że nie z Indii a z holandii jak dobrze pamiętam bo z indii chyba się nie opłacało czy coś tam :P

Re: Papryczki nadziewane serem w oleju

PostNapisane: 23 sie 2012, o 18:48
przez Psyhe
Ostatnio sobie zrobiłem nadziewane papryczki bo to kurde jest rarytas
Wszystko tak jak w przepisie tylko użyłem papryk czereśniowych
Udało mi się kupić kilo za 8 zł :D
Oto parę fot

Re: Papryczki nadziewane serem w oleju

PostNapisane: 23 sie 2012, o 20:01
przez Polishteam
Pasteryzowałeś i coś w ten deseń ?

Re: Papryczki nadziewane serem w oleju

PostNapisane: 23 sie 2012, o 20:29
przez wolek68
No ja czekam na moje Rocoto to dopiero sobie po nadziewam! :)

Re: Papryczki nadziewane serem w oleju

PostNapisane: 23 sie 2012, o 20:50
przez Polishteam
A ja w tym roku nie będę miał rocoto, muszę je przezimować i może za rok będę miał co nadziewać.

Re: Papryczki nadziewane serem w oleju

PostNapisane: 23 sie 2012, o 20:57
przez Psyhe
Polishteam napisał(a):Pasteryzowałeś i coś w ten deseń ?


Nie zalałem gorącym olejem i obróciłem a to coś w oleju też można zapasteryzować ?Bo się zastanawiam czy dla pewności tego nie zrobić !?

Re: Papryczki nadziewane serem w oleju

PostNapisane: 23 sie 2012, o 21:22
przez Justysia
Ja ostatnio metodą "na gorąco" zrobilam jablka...wszystkie są do wywalenia bo pleśń się wdala. Gotujące się jablka wrzucilam do czystych sloików i obrócilam, więcej tak nie robię.

Re: Papryczki nadziewane serem w oleju

PostNapisane: 23 sie 2012, o 21:27
przez Polishteam
Psyhe napisał(a):
Polishteam napisał(a):Pasteryzowałeś i coś w ten deseń ?


Nie zalałem gorącym olejem i obróciłem a to coś w oleju też można zapasteryzować ?Bo się zastanawiam czy dla pewności tego nie zrobić !?

Ja z uwagi na użyty czosnek, pewnie bym za pasteryzował chociaż te 10 minut. Tamte co robiłem trzymałem w lodówce, więc nie pasteryzowałem.

Re: Papryczki nadziewane serem w oleju

PostNapisane: 23 sie 2012, o 22:00
przez karlos
Justysia napisał(a):Ja ostatnio metodą "na gorąco" zrobilam jablka...wszystkie są do wywalenia bo pleśń się wdala. Gotujące się jablka wrzucilam do czystych sloików i obrócilam, więcej tak nie robię.



A widzisz! Ja czyste słoiki zalewam gotującą się wodą, po 3 min ją wylewam i przekładam składniki.