Strona 5 z 9
Re: Papryczki nadziewane serem w oleju
Napisane:
24 wrz 2012, o 15:07
przez pajacyk83
heheh dokładnie jak z tanim browarem
kolejny smakuje już lepiej
ale serio to wg smak straciło czujesz aby tłuszcz i jakaś breja :/ więc nie pasteryzujcie nawet na 5min...
Re: Papryczki nadziewane serem w oleju
Napisane:
24 wrz 2012, o 15:20
przez Polishteam
U mnie w tym roku była mała przygoda, bo jeden słoik mi skisł (musiałem mieć albo nadgnitą paprykę, albo dostało się powietrze. I jeszcze jedna rzecz użyłem sera twarogowego 0% tłuszczu - on się nie daje, zupełnie inny smak, teraz żałuję że z takiego zrobiłem.
Re: Papryczki nadziewane serem w oleju
Napisane:
24 wrz 2012, o 15:28
przez pajacyk83
no u mnie wszystko się trzyma jakoś ale smak ma wiele do życzenia ale cóż na błędach sie uczymy..ja używałem półtłustych serków feta i twarogu ..tym razem użyję tych samych dam wiecej ziół i napewno nie bede zalewał gorącym olejem....ciepłym tak ale nie gorącym..ścina się ser i samkuje jak ...fuj nie wspomne
Re: Papryczki nadziewane serem w oleju
Napisane:
24 wrz 2012, o 15:43
przez Polishteam
Ja w tamtym roku miałem idealne, zalane olejem tak około 96 stopni i bez pasteryzacji. Ser użyłem feta + twaróg pełnotłusty. W tym roku nie jestem zadowolony.
Re: Papryczki nadziewane serem w oleju
Napisane:
24 wrz 2012, o 15:55
przez pajacyk83
właśnie
90 96 stopni podaje przepis...
ale jak wyczujesz bez termometru ze olej tyle już stopni ma??
z wodą zero problemu a olej hmmm..
Re: Papryczki nadziewane serem w oleju
Napisane:
24 wrz 2012, o 16:02
przez Polishteam
pajacyk83 napisał(a):właśnie
90 96 stopni podaje przepis...
ale jak wyczujesz bez termometru ze olej tyle już stopni ma??
z wodą zero problemu a olej hmmm..
A widzisz ja używam termometru (jest nawet w pierwszym poście). Termometr z Biowinu Polecam
Re: Papryczki nadziewane serem w oleju
Napisane:
24 wrz 2012, o 16:49
przez wolek68
Wczoraj robiłem Rocoto i Jalapeno właśnie faszerowane serem.
foto 242 (Średni).jpg
foto 244 (Średni).jpg
Re: Papryczki nadziewane serem w oleju
Napisane:
24 wrz 2012, o 17:51
przez karlos
wolek68 napisał(a):Wczoraj robiłem Rocoto i Jalapeno właśnie faszerowane serem.
foto 242 (Średni).jpg
foto 244 (Średni).jpg
z wielką chęcią wbije na imprezę opierdalania tych słoików
Re: Papryczki nadziewane serem w oleju
Napisane:
25 wrz 2012, o 06:17
przez pajacyk83
Polishteam napisał(a):pajacyk83 napisał(a):właśnie
90 96 stopni podaje przepis...
ale jak wyczujesz bez termometru ze olej tyle już stopni ma??
z wodą zero problemu a olej hmmm..
A widzisz ja używam termometru (jest nawet w pierwszym poście). Termometr z Biowinu Polecam
no no widziałem
napewno przydatny...będziemy próbować aż do ładu dojdę
-- 25 wrz 2012, o 07:20 --
wolek68 napisał(a):Wczoraj robiłem Rocoto i Jalapeno właśnie faszerowane serem.
foto 242 (Średni).jpg
foto 244 (Średni).jpg
też mieszanka fety z twarogiem?? i widzę po foto chciał niechciał coś się tam ścina co nie podobny efekt co u mnie ...ale może smakuje dobrze bo moje nie
Re: Papryczki nadziewane serem w oleju
Napisane:
25 wrz 2012, o 11:34
przez wolek68
Otworze za pare dni dopiero.Ale następnym razem nie bede zalewał gorącym olejem.Tylko je zapasteryzuje,zobacze czy tez taki sam efekt będzie.