Strona 5 z 9

Re: Papryczki nadziewane serem w oleju

PostNapisane: 24 wrz 2012, o 15:07
przez pajacyk83
heheh dokładnie jak z tanim browarem :P kolejny smakuje już lepiej ;) ale serio to wg smak straciło czujesz aby tłuszcz i jakaś breja :/ więc nie pasteryzujcie nawet na 5min...

Re: Papryczki nadziewane serem w oleju

PostNapisane: 24 wrz 2012, o 15:20
przez Polishteam
U mnie w tym roku była mała przygoda, bo jeden słoik mi skisł (musiałem mieć albo nadgnitą paprykę, albo dostało się powietrze. I jeszcze jedna rzecz użyłem sera twarogowego 0% tłuszczu - on się nie daje, zupełnie inny smak, teraz żałuję że z takiego zrobiłem.

Re: Papryczki nadziewane serem w oleju

PostNapisane: 24 wrz 2012, o 15:28
przez pajacyk83
no u mnie wszystko się trzyma jakoś ale smak ma wiele do życzenia ale cóż na błędach sie uczymy..ja używałem półtłustych serków feta i twarogu ..tym razem użyję tych samych dam wiecej ziół i napewno nie bede zalewał gorącym olejem....ciepłym tak ale nie gorącym..ścina się ser i samkuje jak ...fuj nie wspomne

Re: Papryczki nadziewane serem w oleju

PostNapisane: 24 wrz 2012, o 15:43
przez Polishteam
Ja w tamtym roku miałem idealne, zalane olejem tak około 96 stopni i bez pasteryzacji. Ser użyłem feta + twaróg pełnotłusty. W tym roku nie jestem zadowolony.

Re: Papryczki nadziewane serem w oleju

PostNapisane: 24 wrz 2012, o 15:55
przez pajacyk83
właśnie :) 90 96 stopni podaje przepis...:) ale jak wyczujesz bez termometru ze olej tyle już stopni ma?? :) z wodą zero problemu a olej hmmm..

Re: Papryczki nadziewane serem w oleju

PostNapisane: 24 wrz 2012, o 16:02
przez Polishteam
pajacyk83 napisał(a):właśnie :) 90 96 stopni podaje przepis...:) ale jak wyczujesz bez termometru ze olej tyle już stopni ma?? :) z wodą zero problemu a olej hmmm..

A widzisz ja używam termometru (jest nawet w pierwszym poście). Termometr z Biowinu Polecam <thumright>

Re: Papryczki nadziewane serem w oleju

PostNapisane: 24 wrz 2012, o 16:49
przez wolek68
Wczoraj robiłem Rocoto i Jalapeno właśnie faszerowane serem.
foto 242 (Średni).jpg
foto 244 (Średni).jpg

Re: Papryczki nadziewane serem w oleju

PostNapisane: 24 wrz 2012, o 17:51
przez karlos
wolek68 napisał(a):Wczoraj robiłem Rocoto i Jalapeno właśnie faszerowane serem.
foto 242 (Średni).jpg
foto 244 (Średni).jpg



z wielką chęcią wbije na imprezę opierdalania tych słoików :D

Re: Papryczki nadziewane serem w oleju

PostNapisane: 25 wrz 2012, o 06:17
przez pajacyk83
Polishteam napisał(a):
pajacyk83 napisał(a):właśnie :) 90 96 stopni podaje przepis...:) ale jak wyczujesz bez termometru ze olej tyle już stopni ma?? :) z wodą zero problemu a olej hmmm..

A widzisz ja używam termometru (jest nawet w pierwszym poście). Termometr z Biowinu Polecam <thumright>


no no widziałem :) napewno przydatny...będziemy próbować aż do ładu dojdę

-- 25 wrz 2012, o 07:20 --

wolek68 napisał(a):Wczoraj robiłem Rocoto i Jalapeno właśnie faszerowane serem.
foto 242 (Średni).jpg
foto 244 (Średni).jpg

też mieszanka fety z twarogiem?? i widzę po foto chciał niechciał coś się tam ścina co nie podobny efekt co u mnie ...ale może smakuje dobrze bo moje nie :)

Re: Papryczki nadziewane serem w oleju

PostNapisane: 25 wrz 2012, o 11:34
przez wolek68
Otworze za pare dni dopiero.Ale następnym razem nie bede zalewał gorącym olejem.Tylko je zapasteryzuje,zobacze czy tez taki sam efekt będzie.