Re: Papryczki nadziewane serem w oleju
Napisane: 1 paź 2014, o 18:33
Skusiłam się i pierwszy raz przyrządziłam nadziewane papryczki w oliwie
Nadzienie: półtłusta feta wymieszana z tłustym twarogiem i serkiem mascarpone do tego wyciśnięty przez praskę czosnek, zioła (dużo oregano, mniej bazylii, tymianek, zioła prowansalskie), sól i pieprz
Papryczki eksperymentalnie, bo nie miałam innych: 2 słoiczki z Lemon Drop'ami, 1 z czerwonym Jamaican Red (C. annuum) i 1 mix Jamaican Gold i Red Cherry Large.
Mogą okazać się za ostre, ale mam nadzieję, że jednak padnę z zachwytu jak je spróbuję
Do nadziewania wykorzystałam full profesfonalną szprycę ze sklepu "Wszystko po 5 złotych"
Czas na fotorelację
Lemon Dropy
Oliwa pierwszej klasy z Biedronki i podgrzewana równie profesjonalnie "na oko" Generalnie każdy słoiczek został zalany oliwą o nieco innej temperaturze, abym mogła potem stwierdzić jak jest najlepiej. Raz przy zalewaniu serek lekko skwierczał, a innym jeszcze mocniej, a raz wcale..zobaczymy.
W każdym razie nie pasteryzowałam, a i tak ładnie wieczka zassały.
Jamaicany
Szpryca nadal daje radę Dzięki niej na prawdę szybko szło i nie upaprałam wszystkiego dookoła.
Kilka Red Cherry dla przełamania ostrości
Za jakiś czas dam znać jak smakują
Nadzienie: półtłusta feta wymieszana z tłustym twarogiem i serkiem mascarpone do tego wyciśnięty przez praskę czosnek, zioła (dużo oregano, mniej bazylii, tymianek, zioła prowansalskie), sól i pieprz
Papryczki eksperymentalnie, bo nie miałam innych: 2 słoiczki z Lemon Drop'ami, 1 z czerwonym Jamaican Red (C. annuum) i 1 mix Jamaican Gold i Red Cherry Large.
Mogą okazać się za ostre, ale mam nadzieję, że jednak padnę z zachwytu jak je spróbuję
Do nadziewania wykorzystałam full profesfonalną szprycę ze sklepu "Wszystko po 5 złotych"
Czas na fotorelację
Lemon Dropy
Oliwa pierwszej klasy z Biedronki i podgrzewana równie profesjonalnie "na oko" Generalnie każdy słoiczek został zalany oliwą o nieco innej temperaturze, abym mogła potem stwierdzić jak jest najlepiej. Raz przy zalewaniu serek lekko skwierczał, a innym jeszcze mocniej, a raz wcale..zobaczymy.
W każdym razie nie pasteryzowałam, a i tak ładnie wieczka zassały.
Jamaicany
Szpryca nadal daje radę Dzięki niej na prawdę szybko szło i nie upaprałam wszystkiego dookoła.
Kilka Red Cherry dla przełamania ostrości
Za jakiś czas dam znać jak smakują