Paprykowe pulpy.
Napisane: 8 wrz 2017, o 08:13
Część zakupionych papryk (Red Savina ok. 3kg) chcę przeznaczyć na to, aby przez cały rok cieszyć się wyrobem sosów. Niestety nie jestem w stanie ich zamrozić bo mam za mały zamrażalnik na tą ilość i chcę zrobić z nich pulpę. Zagotować pokrojone papryczki (z nasionami oczywiście) z solą i octem, zblendować, porozkładać do słoików i zapasteryzować. Moje pytania:
1. Ile taka zapasteryzowana pulpa może wytrzymać zeby papryka zachowała swoje właściwości? Trzeba wykorzystać w jakimś czasie czy spokojnie można trzymać np: 2 lata?
2. Czy znacie jakieś lepsze sposoby przechowania papryk?
1. Ile taka zapasteryzowana pulpa może wytrzymać zeby papryka zachowała swoje właściwości? Trzeba wykorzystać w jakimś czasie czy spokojnie można trzymać np: 2 lata?
2. Czy znacie jakieś lepsze sposoby przechowania papryk?