Fermentowane sosy

Co jeszcze można z papryki...

Re: Fermentowane sosy

Postprzez CATALAYA » 6 wrz 2018, o 10:44

To i ja biorę się za kiszenie. Bazą będzie 2 kg pikantnych papryk takich z bazarku a pazura doda mix Caroliny Reaper, Bhut Jolokia i Apocalipse od Sierry. Postaram się wrzucić parę fotek ale to później.
Avatar użytkownika
CATALAYA

CHILIHEAD
 
Posty: 708
Images: 180
Dołączył(a): 29 mar 2013, o 18:19
Lokalizacja: Jabłonna k. Legionowa
Pochwały: 11
Papryki: Nowy sezon to nowe wyzwania

Udostępnij:

Udostępnij dla Facebook Facebook Udostępnij dla Twitter Twitter Udostępnij dla MySpace MySpace

Re: Fermentowane sosy

Postprzez lath » 18 paź 2019, o 13:28

CATALAYA napisał(a):To i ja biorę się za kiszenie. Bazą będzie 2 kg pikantnych papryk takich z bazarku a pazura doda mix Caroliny Reaper, Bhut Jolokia i Apocalipse od Sierry. Postaram się wrzucić parę fotek ale to później.


i jak wyszło ? sam chcę w tym roku coś podobnego zrobić i zbieram info co i jak :)
Zbiór 2018: 27,398 kg
Avatar użytkownika
lath

UŻYTKOWNIK
 
Posty: 153
Images: 227
Dołączył(a): 22 lis 2017, o 13:01
Pochwały: 3
Papryki:

Re: Fermentowane sosy

Postprzez lath » 6 lis 2019, o 09:38

Przepisów na necie do wyboru i koloru

poszedłem w stronę najprostrzego przyrządzenia

15680

w słoju hungarian black, cayenne yellow i orange, kapke cyklona, carolina i lemon drop

zalane wodą z solą, po 2 dniu ładnie bombluje
Zbiór 2018: 27,398 kg
Avatar użytkownika
lath

UŻYTKOWNIK
 
Posty: 153
Images: 227
Dołączył(a): 22 lis 2017, o 13:01
Pochwały: 3
Papryki:

Poprzednia strona

Powrót do Sosy, dipy, marynaty

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości