DSCN1733.JPG
Przygotowanie:
Robimy wywar z mięsa ja użyłem porcji rosołowej bo adekwatna cena do jakości
,dokładnie myjemy, zalewamy wodą i gotujemy bez przykrycia ,szumowinę zbieramy sitkiem.
DSCN1713.JPG
Po ugotowaniu wyjmujemy porcje, zbieramy pozostałe mięso i wrzucamy do zupy. Warzywa (ja użyłem co miałem to jest marchewka, pietruszka, ziemniaki można dodać jeszcze inne) myjemy i rozdrabniamy ( ja akurat pokroiłem marchewkę i pietruszkę na 8 części, ziemniaki w kostkę) wkładamy do gotującego się już wywaru listki laurowe, ziela angielski parę kostek rosołowych, czosnek. Potem wrzucamy po kolei warzywa w odpowiedniej kolejności zależnie od typu warzywa jak i rozdrobnienia żeby się zagotowały, przykrywamy przykrywką i gotujemy. Paprykę, cebulę jak i boczek smażymy na oleju.
DSCN1718.JPG
DSCN1732.JPG
Wlewamy do garnka papryki itp z patelni. Doprawiamy różnymi specyfikami, możemy dodać śmietany, wrzucamy pod koniec gotowania zielsko jakie mamy (pietruszkę, majeranek itp..) i jemy
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.